7 Şubat 2011 Pazartesi

GÜLTEKİN TETİK VE MÜJDE ARSLAN’DAN SİNEMA ATÖLYESİ



Görüntü yönetmeni, yönetmen Gültekin Tetik ve sinema yazarı/yönetmen Mizgîn Müjde Arslan’ın teori ve uygulamanın iç içe yer alacağı sinema atölyesi 19 Şubat’ta başlıyor.

“İyi bir yönetmen olmak için önce iyi bir seyirci olmak gerekir...” şiarıyla gerçekleştirilecek sinema atölyesinde teori ve pratik eğitim bir arada yürütülecek. 19 Şubat’ta saat 15.00’te başlayacak eğitim Cumartesi, Pazar günleri üçer saat halinde Cihangir’deki Gültekin Tetik Atölyesi’nde gerçekleşecek. Cumartesi günleri Arslan’ın gerçekleştireceği eğitimde sinema tarihi, akımlar, sinemanın temel öğeleri, film okuma, sinemanın diğer sanatlarla ilişkisi, senaryo analizi, bir filmin düşünsel yapısı ve bir projenin geliştirilmesi üzerinde durulacaktır. Teori dersleri powerpoint eşliğinde sunulacak ve konuyla ilgili kimi filmlerden bölümler gösterilecektir.

Gültekin Tetik ise Pazar günleri kamera, lens, kamera hareketleri, çekim açıları, kadraj, ışık, montaj ve sese dönük uygulamalı bir eğitim gerçekleştirecek. Teorik anlatımların pratik uygulamalar ile desteklendiği atölyede öğrenci projelerinden birisi veya sınıfta oluşturulacak bir proje seçilerek bütün aşamaları ile uygulamaya konacaktır. 8 hafta boyunca devam edecek eğitim için ücretlendirme öğrenciler için 500, diğerleri için 600 TL olarak belirlendi.

Atölyeye katılmak isteyenler Gültekin Tetik Atölyesi’nden ayrıntıları öğrenebilirler. Başvurularda 50 kelimeyi geçmeyecek şekilde bir projenin yazılması rica olunur.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi sinema bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Mizgin Müjde Arslan’ın “Rejisör: Atıf Yılmaz”, “Kürt Sineması: Yurtsuzluk, Sınır ve Ölüm” adında iki derleme kitabı bulunmaktadır. “Yeşim Ustaoğlu: Su, Ölüm ve Yolculuk” kitabının yazarı Arslan, yurtiçi ve yurtdışında ödüller alan “Son Oyun” ve “Tov/Tohum” adlı kısa, “Ölüm Elbisesi: Kumalık” adlı belgesel filmlerin, senarist, yönetmen ve yapımcılığını üstlenmiştir. Senaryosunu yazdığı “Kayıp Mezar” adlı ilk uzun metraj sinema filminin çalışmalarını sürdürmektedir.

Yönetmen, görüntü yönetmeni ve fotoğrafçı olarak sayısız işe imza atan Gültekin Tetik, ATV, HBB, ARD 1, RTL Alman kanallarında çalıştı. 1997 yılında kurduğu Günizi Filmcilik’te çalışmalarını sürdüren Tetik, 2001 yılından bu yana sinema, kamera ve fotoğrafçılık eğitmenliği yapmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için:
Gültekin Tetik Atölyesi
0 532 284 88 55
0 212 244 24 25
gultekintetik@gmail.com

Mizgîn Müjde Arslan
0 537 790 06 55
mujdearslan2003@yahoo.com

Hiç yorum yok: